virusship-handling-ruhandling-railway-transport-rue-procurement-uspa-ru

monitor-rus

recommendation-rus

70,52 МгЦ областное радио

Одеський порт та стивідори допомагають в боротьбі з коронавірусом

Новини Асоціації стивідорних компаній Одеського порту в ці дні нагадують зведення з фронту. Асоціація активно включилася в роботу обласного Штабу по боротьбі з коронавірусом COVID-19. Так, тільки у другій половині березня на оснащення опорних лікарень і придбання захисних костюмів для бригад швидкої допомоги і персоналу медзакладів стивідори перерахували декілька мільйонів. Портовики координують свої гуманітарні акції з найбільшою на Півдні України волонтерською організацією «Корпорація монстрів» (визнана UNISEF) і з вищеназваним Штабом, до якого оперативно надходить актуальна інформація про потреби лікарень міста і області, станцій швидкої допомоги і т.д.

- На заклик Штабу одним з перших відгукнувся колектив компанії «Бруклін Київ» і її президент Юрій Губанков: компанія закупила 40 тисяч респіраторів на суму близько 3 млн. грн., - коментує представник Асоціації стивідорів Одеського порту Світлана Ярова. - Сьогодні «Бруклін» на постійній основі надає допомогу транспортом міському Штабу. 30 березня 2020 г. компанія «Бруклін-Київ» придбала 500 масок-щитків з 10 змінними екранами для кожної. Загальна вартість - 240 тис. грн. 300 масок передані до лікарні Водників, 200 - в Чорноморськ. Зараз на прохання лікарні Водників компанія закуповує ємності для дезінфекції захисних костюмів і партію дезінфекційних килимків».Окрім того, компанії «Контейнерний термінал Одеса» і «Новотех Термінал» проплатили рахунок на суму 2,5 млн грн. - на придбання ще 50,4 тис. респіраторів для пологового будинку №5, міської клінічної лікарні №1, обласної, інфекційної та дитячої обласної лікарень. Зараз інші стивідорні компанії порту також розглядають можливість подальшої участі у проекті.

Додам до цього, що Асоціація стивідорів продовжує активно працювати в рамках всесвітньої акції по боротьбі з коронавірусом COVID-19 - «Залишайтеся вдома!». Ця робота спрямована на соціальну підтримку ветеранів Одеського порту, які першими потрапили в зону ризику і змушені були самоізолюватись у власних квартирах. На сьогоднішній день ветеранська організація порту налічує близько 1 000 осіб. Для цієї категорії закуповуються продуктові набори, які волонтери з числа працюючих співробітників Одеського порту розвозять по домівках пенсіонерів.

О.ГІРЯЄВА, координатор проекту «Залишайтеся вдома!» від Асоціації стивідорів Одеського порту

2020040201

2020040202