Святкування Дня Військово-Морських Сил ЗС України в Одесі (Фоторепортаж. Частина I)

Сьогодні, 1 липня, на 18-20 причалах Одеського морського порту відбулися основні заходи святкування Дня Військово-Морських Сил ЗС України. В урочистостях взяли участь Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко, представники органів державної влади, духовенства, волонтерських і громадських організацій, військовослужбовці інших видів і родів ЗС України, громадськість.

Свято розпочалося з церемонії включення до складу флоту малих броньованих артилерійських катерів «Вишгород», «Лубни», «Кременчук» та «Нікополь». За традицією на кораблях і катерах було проведено ритуал підняття Військово-Морського Прапору ЗС України, гюйса, стеньгових прапорів та прапорів розцвічування. На церемонії нагородження особовому складу вручили державні й відомчі відзнаки. Присутні вшанували пам'ять загиблих за свободу та незалежність України хвилиною мовчання.

У відкритому морі катерні тактичні групи продемонстрували свої можливості. На зовнішньому рейді відбулася церемонія покладання вінка та квітів на воду на вшанування пам’яті загиблих військових моряків.

Також у приміщенні морського вокзалу пройшла презентація книги «Світ, який ми захищаємо» та фотовиставка. На 19 причалі для усіх бажаючих було влаштовано турнір з сухої греблі (на тренажерах). До уваги відвідувачів військові моряки розгорнули водолазне та пошуково-рятувальне майно, озброєння і бойову техніку морської піхоти, влаштували презентації військової служби за контрактом та військово-морських навчальних закладів.

Упродовж дня кораблі були відкриті для відвідування цивільним населенням.

(За інф. прес-центру Командування ВМС ЗС України)

1-DSC 0008

2-DSC 0007