В Одеському морському порту відмінили стягнення канального збору з суден, які заходять до причалів чотирьох гаваней

Відповідне розпорядження було підписано 14 вересня. Мова йде про судна, які прямують до причалів Карантинної, Каботажної, Нової та Ланжеронівської гаваней та не проходять Підхідним каналом в один кінець або перетинають канал в одній чи в декількох точках й не використовують його за цільовим призначенням.

Керівництво державного підприємства зазначає, що рішення прийняли для виконання доручення та приведення розпорядчих документів ОФ ДП "АМПУ" у відповідність до вимог чинного законодавства та документів ДП "АМПУ".

Спрощення в роботі підприємства та прийняття подібного рішення відбулось завдяки Прем'єр-Міністру України Володимиру Гройсману, Міністру Інфраструктури України Володимиру Омеляну, в. о голови ДП "АМПУ" Райвісу Вецкагансу, а також завдяки активній роботі керівництва ОФ ДП "АМПУ".

Начальник Одеської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» Ігор Ткачук зазначив, що подібне рішення сприятиме розвитку підприємства.

- Сьогодні нам вдалось вирішити ще одне проблемне питання, яке виникло більше року тому, - сказав Ігор Ткачук.- Розпорядження, щодо відміни канального збору дозволить збільшити кількість суден, які заходитимуть у гавань та спростить систему проходження суден. Для мене, як для керівника, пріоритетними завданнями в роботі підприємства залишаються прибутковість та прозорість роботи. Ми впроваджуємо проекти, які спростять систему та сприятимуть збільшенню кількість та якості робіт та послуг в порту.

Нагадаємо, раніше на території підприємства розпочав свою роботу АutoHUB, який функціонує в режимі єдиного вікна для розмитнення вживаних іноземних автомобілів, які доставляються морем.

Відділ маркетингу та зв’язків з громадськістю ДП «Одеський порт»