МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

На рейді: 5
Під обробкою: 15

Для запобігання техногенних, терористичних, інших загроз, а також за наявності фактів корупції в порту. Цілодобова Гаряча Лінія (048) 706-57-96 Адміністрації Одеського морського порту. З решти питань звертатися за телефонами у контактному довіднику

«Порт є саме існування Одеcи»

— Граф А.Ф.Ланжерон

ОГОЛОШЕННЯ

Авторизація

archival-photos-ukr

Завтра Одеський порт відвідають 2 круїзних лайнери (2)

АНОНС.

Завтра, 11 квітня, відразу 2 круїзних лайнери пришвартуються біля причалів морського вокзалу Одеського порту. Це старі знайомі городян - одне з найкрасивіших суден сучасного пасажирського флоту MSC LIRICA 2003 р. спорудження і теплохід-трудівник FTI BERLIN (побудований в 1981 р.).

Саме теплохід MSC LIRICA (251,3 м, прапор Панама) другий рік поспіль відкриває круїзний сезон, а восени 2012-го ще й закривав пасажирську навігацію. Лайнер належить компанії MSC CRUISES у складі італійського холдингу Mediterranean Shipping Company. MSC LIRICA – 9-палубний комфортабельний плавучий готель, який розраховано на 2055 пасажирів. Споглядати красу судна одесити могли, багаторазово зустрічаючи і проводжаючи його в минулому сезоні. Та, мабуть, ще раніше, під час систематичних заходів «сістершип» MSC LIRICA - MSC OPERA, судна-першопрохідника, котре відкрило епоху круїзів з Одеси на Середземне море.

До речі, за оцінкою самого компетентного щорічного круїзного довідника Berlitz, чотирьом лайнерам флоту MSC CRUISES, включаючи MSC LIRICA, було присвоєно категорію 4 зірки.

Т/х FTI BERLIN (139,3 м, прапор Мальта) ще минулої весни відвідав Південну Пальміру як SPIRIT OF ADVENTURE («Дух мандрів»). Потім новий судновласник, німецька компанія FTI Cruises, повернув судну первинну назву – BERLIN, яке лайнер отримав при спорудженні в 1981 р. На борту теплохода подорожує зазвичай близько 400 осіб (переважно, жителі Німеччини). У чорноморські порти FTI BERLIN заходить в рамках круїзу «Східне Середземномор'я».

ПРЕС-СЛУЖБА ДП «ОМТП»